Een nieuwe kijk op hulpverlening onderweg
AA-team, voluit Auto-Assistentie team, is in 2004 opgericht. Het idee was simpel doch doeltreffend. Waarom betalen automobilisten jaarlijks forse premies om de kans op pech binnen Nederland te verzekeren? Een kans die volgens onderzoek van de consumentenbond slechts 8% bedraagt. En waarbij de werkelijke kosten als men dan een keer pech krijgt goed zijn te overzien. Een nieuwe band kost al snel meer! Maar zonder pechhulpverzekering was het anno 2004 erg lastig adequate hulp te krijgen als het toch een keer nodig was.

Betaal niet langer voor ‘toch-nooit-pech’
Bestaande ‘los verkrijgbare’ pechhulp-abonnementen zijn vergelijkbaar met allrisk verzekeringen. U vermijdt het risico van onverwachte kosten, maar daar hangt een fors prijskaartje aan, mede daar deze verzekering gebaseerd zijn op een pechkans van circa eens in de 3 á 4 jaar* Terwijl de reële kans op autopech de laatste jaren steeds kleiner is geworden. Volgens de Consumentenbond is uw pechkans gemiddeld eens in de 12,5 jaar **. Voor auto’s tot 6 jaar oud zelfs eens in de 30 jaar! Europese onderzoeken bevestigen deze cijfers. Als deze cijfers u aanspreken, en als u uw auto(‘s) goed laat onderhouden, is het interessant om over te stappen naar AA-team. Ook als aanvulling op de service die u wordt geboden door uw automerk of leasemaatschappij.
(*) volgens openbare informatie hebben ANWB leden jaarlijks circa 1,2 miljoen keer pech. Omgerekend heeft een lid eens in de 3,3 jaar pech (30%)
(**) bij 16.000 km/jr.

Netwerkbijdrage
Wij hanteren een – uiterst scherpe – jaarlijkse netwerkbijdrage voor het in stand houden van onze 24/7 meldkamer. Voor €14,95* per jaar bent u al lid en bij pech wordt u direct telefonisch te woord gestaan. Het grote voordeel is dat onze alarmisten dan door kunnen vragen over het probleem en direct kunnen zoeken naar de best passende oplossing voor u. Vanzelfsprekend kunt u met elk toestel bellen, ook dat van een voorbijganger. U kunt klant worden op basis van ‘naam’ (eventueel met partner) en of op basis van ‘kenteken’. Mocht u een keer pechhulp inroepen, dan betaalt u uitsluitend voor die keer dat u ons echt nodig heeft. Tegen concurrerende tarieven, die jaarlijks – per regio – worden vastgelegd.
(*) Geldt voor R.D.W. gekentekende voertuigen tot maximaal 3500 kg totaal gewicht.

PechhulpSpaarPlan
Met het Pechhulp Spaarplan spaart u zelf voor uw pechhulp binnen Nederland.
Geen pech! Geld terug!*
Wel pech! Dan kunt u de kosten spreiden over meerdere jaren.
(*)Uitgezonderd Meldkamerabonnement en EuropaService

Pechhulp via autobedrijven
Wilt u toch verzekerd zijn van een voordelig pechhulp abonnement waarmee u onverwachte kosten vermijdt, dan kunt ook informeren bij een AA-team aangesloten autobedrijf bij u in de buurt. Door preventief onderhoud verkleint u niet alleen de pechkans maar ook de gemiddelde pechfrequentie. Hierdoor wordt het pechhulp abonnement goedkoper, wat dus niet betekent dat de kwaliteit van hulpverlening minder is.

Auto niet te repareren?
Stel dat het niet zou lukken, uw auto te repareren terwijl u verder dan 15 km van huis bent, of het tijdstip laat niet toe dat uw auto op verantwoorde wijze kan worden thuisgebracht, dan krijgt u te maken met transport. Onze leden kunnen dan tegen een geringe (extra) vergoeding hun voertuig (*) naar elke gewenste bestemming in Nederland laten vervoeren. (*) R.D.W. gekentekende voertuigen tot maximaal 3500 kg totaalgewicht.
(*) R.D.W. gekentekende voertuigen tot maximaal 3500 kg totaalgewicht.

T/m 30 km vanaf assistentiedepot v.a. € 65,00
Combinatie transport binnen 5 werkdagen v.a. € 99,50
Prijs per beladen kilometer (geen combinatietransport) v.a. € 2,50 – 4,00

Vervangend vervoer in een handomdraai
Via AA-team kunt u in Nederland een beroep doen op 150 uitgiftepunten voor vervangend vervoer, waarvan er 78 dag en nacht bereikbaar zijn. In Europa zijn er ruim 2000 op werkdagen geopend. 24/7 inzet is afhankelijk van openingstijden van depots en of luchthavens en of treinstations. In de meeste Europese landen is een geldige creditcard verplicht. U huurt al een auto voor € 35,- per dag.

Betalen voor uw gebruik
Voorkom de stress van stilvallen onderweg. Maar betaal nooit meer dan nodig. Kies daarom voor de slimme pechhulpformule van AutoAssistentie-team.

Voor specifieke vragen kunt u het contactformulier invullen.